Foby+ Sillicone NO

Foby+ Silicone NO is een Neutrale, zuurvrije, Oxim uithardende, gebruiksklare, krimpvrije één component siliconenkit op basis van polysiloxanen.

Terug naar producten

Productgegevens

Producteigenschap

Foby+ Silicone NO is een Neutrale, zuurvrije, Oxim uithardende, gebruiksklare, krimpvrije één component siliconenkit op basis van polysiloxanen. Omdat Foby+ Silicone NO na verharding in een groot temperatuur gebied (-50 ºC - + 120 ºC) zijn elasticiteit behoudt, is het product onder de meest uiteenlopende omstandigheden inzetbaar. Het product is UV-bestendig. De maximaal toelaatbare duurzame vervorming is 25%.

Toepassingsgebieden

Foby+ Silicone NO is een sanitair ingestelde kit en dus uitermate geschikt voor toepassingen in douches, badkamers, toiletten en andere natte cellen. Foby+ Silicone NO hecht uitstekend op alle glasachtige ondergronden zoals glas, keramische tegels, emaillen en porselein en is erg goed toepasbaar als voegvulling in aansluitingen en dilataties van tegelwanden en vloeren. Daarnaast wordt in de regel een goede hechting verkregen op de meeste verfsoorten en diverse metalen zoals RVS, Aluminium en Messing en kunststoffen zoals hard PVC, PC, ABS, hard PS en polyester. Op beton, steen of marmer dient men eerst een primer te gebruiken. Het product is niet overschilderbaar.

Ondergrondvoorbereiding

Glasachtige ondergronden dienen schoon, droog en vrij van vet en stof te zijn. Andersoortige ondergronden eventueel eerst voorbehandelen met een geschikte primer. Bij twijfel over de geschiktheid van de ondergrond eerst proeven nemen of de fabrikant raadplegen.

Verwerking

Foby+ Silicone NO verhardt onder invloed van de luchtvochtigheid en derhalve is de voegdiepte beperkt tot maximaal 12 mm. De maximale voegbreedte is 15mm. De spuitmond schuin afsnijden en m.b.v. een spuitpistool de voeg in een gelijkmatige beweging volspuiten. Na ca. 5 minuten begint het uithardingproces en na ca. 15 minuten zal er een huidvorming zijn opgetreden. Binnen die tijd dient de kit strak te zijn afgestreken met een natte vinger (of evt. voegspijker of voegmes). Het bevochtigen kan het beste plaatsvinden met geconcentreerd zeepsop. De verhardingstijd bedraagt 24 tot 72 uur, afhankelijk van voegdimensies, luchtvochtigheid en temperatuur. Vlekken direct verwijderen met terpentine.

Veiligheidsgegevens

Tijdens het aanbrengen en uitharden de ruimte goed ventileren. Contact met huid en ogen vermijden.

Kleuren

Het Foby+ Silicone NO-kleurenprogramma is specifiek afgestemd op de Foby+ Voegmortelkleuren en is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Verwerkingstemperatuur +5°C tot +40 °C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding 24- 72 uur
Maximale toelaatbare vervorming Ca 25%
Uitgehard na Ca 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend, koel, droog en vorstvrij. Na openen beperkt houdbaar
Verpakking 310 ml koker
Verbruik Afhankelijk van voegbreedte en voegdiepte

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2020 Foby+ | Onderdeel van de Eurovitegroup

Privacyverklaring | Realisatie: Krabo Websites & Hosting