Foby+ Univoeg

Foby+ Univoeg is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand-en vloertegels, die versneld uithardt.

Terug naar producten

Productgegevens

Producteigenschap

Foby+ Univoeg is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand-en vloertegels, die versneld uithardt. Door toevoeging van kunststoffen is het product waterdicht en blijvend flexibel.

Toepassingsgebieden

Foby+ Univoeg is toepasbaar voor voegbreedtes van 1 mm tot 10 mm. Foby+ Univoeg is zeer geschikt voor:

  • wanden en vloeren.
  • binnen en buiten.
  • speciaal voor natte ruimtes.
  • kritische ondergronden zoals vloerverwarmingssystemen en houten vloeren.
Ondergrondvoorbereiding

De tegellijm of zetspecie dient altijd volledig afgebonden en droog te zijn om uitbloedingen te voorkomen. De voegen zo nodig eerst uitkrabben en reinigen.

Beperking

De voegmortel niet met een overmaat water aanmaken, zodat met een vloerwisser de voegmortel in de voeg kan worden getrokken. Ook na het aanbrengen van de voeg niet napoederen.

Verwerking

Voor het voegen van vloertegels bij droge lucht in combinatie met hoge temperaturen of sterk zuigende ondergronden of tegels, de voegen vlak voor het inwassen bevochtigen. 30kg Foby+ Voegenbreed met ruim 8l schoon leidingwater aanmaken in een schone mengkuip. De dunvloeibare massa met een vloerwisser in de voegen trekken. Na enkele minuten ruimschoots poedervormige Foby+ Voegenbreed over de vloer uitstrooien. Hiermee wordt het overtollige vocht uit de voegen opgenomen.Vervolgens met de vloerwisser diagonaal schoontrekken. Na enige tijd de vloer reinigen met een spons en schoon water.

Voor het voegen van de wandtegels een smeuige mortel maken door 30kg met 6l water aan te maken. Vooraf de voegen bevochtigen om te snelle droging van de voegmortel te voorkomen. De voegmortel in de voegen brengen met een voegrubber of spaan. Nadat de voeg enigszins aangedroogd is, nasponzen met schoon water.

Voorkom inwerking van tocht of zonnestraling tijdens verwerking en het uitharden. We bevelen aan om de eerste dagen na de verwerking, de voegen vochtig te houden door sponzen of dweilen. Dit bevordert een goede en volledige doorharding. Bij warm weer altijd rekening houden met te snelle droging die tot onvoldoende sterkteontwikkeling kan leiden.

Kleuren

Foby+ Univoeg is verkrijgbaar in de kleuren Wit, Zilvergrijs, Grijs, Donkergrijs, Antraciet, Bruin en Zandbruin.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 22 g tot 24 g schoon water
Verwerkingstemperatuur +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Verwerkingstijd Ca. 40 minuten (afhankelijk van de temperatuur)
Beloopbaar na Ca. 5 uur
Uitgehard na Ca. 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend, droog, vorstvrij en beschermd tegen hoge temperaturen bewaard
Verpakking 5kg zak
Conform CG2WA (volgens NEN-EN13888)
Verbruik 0,5 tot 1 kg per m2 (afhankelijk van tegelformaat, voegbreedte en voegdiepte)

 

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2020 Foby+ | Onderdeel van de Eurovitegroup