Foby+ Voegenbreed

Foby+ Voegenbreed is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand- en vloertegels en diverse soorten natuursteen, ook in combinatie met vloerverwarmingssystemen.

Aantal verpakkingen: 1

Terug naar producten

Productgegevens

Producteigenschap

Foby+ Voegenbreed is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand- en vloertegels en diverse soorten natuursteen, ook in combinatie met vloerverwarmingssystemen. Het is eenvoudig verwerkbaar en waterbestendig, dus geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Toepassingsgebieden

Foby+ Voegenbreed is toepasbaar voor voegbreedtes van 2 tot 20 mm. Het wordt vooral aanbevolen op vormvaste ondergronden, binnenshuis (ook in vochtige ruimtes) en in combinatie met vloerverwarmingssystemen.

Ondergrondvoorbereiding

De tegellijm of zetspecie dient altijd volledig afgebonden en droog te zijn. De diepte van de voegen dient minimaal 5 mm te bedragen. Zonodig de voegen uitkrabben en reinigen.

Verwerking

Voor het voegen van vloertegels bij droge lucht in combinatie met hoge temperaturen of sterk zuigende ondergronden of tegels, de voegen vlak voor het inwassen bevochtigen. 30kg Foby+ Voegenbreed met ruim 8l schoon leidingwater aanmaken in een schone mengkuip. De dunvloeibare massa met een vloerwisser in de voegen trekken. Na enkele minuten ruimschoots poedervormige Foby+ Voegenbreed over de vloer uitstrooien. Hiermee wordt het overtollige vocht uit de voegen opgenomen.Vervolgens met de vloerwisser diagonaal schoontrekken. Na enige tijd de vloer reinigen met een spons en schoon water. Voor het voegen van de wandtegels een smeuïge mortel maken door 30kg met 6l water aan te maken. Vooraf de voegen bevochtigen om te snelle droging van de voegmortel te voorkomen. De voegmortel in de voegen brengen met een voegrubber of spaan. Nadat de voeg enigszins aangedroogd is, nasponzen met schoon water.

Voorkom inwerking van tocht of zonnestraling tijdens verwerking en het uitharden. We bevelen aan om de eerste dagen na de verwerking, de voegen vochtig te houden door sponzen of dweilen. Dit bevordert een goede en volledige doorharding. Bij warm weer altijd rekening houden met te snelle droging die tot onvoldoende sterkteontwikkeling kan leiden.

Veiligheidsgegevens

Het produkt reageert alkalisch en werkt zodoende irriterend op huid en ogen. Direkt contact zoveel mogelijk vermijden. Bij contact met ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen en eventueel een arts raadplegen.

Kleuren

Foby+ Voegenbreed is verkrijgbaar in de kleuren Middelgrijs, Cementgrijs, Antraciet en Zilvergrijs. Bij alle cementgebonden produkten kan een onregelmatig vochtaanbod kleurnuances en vlekvorming tot gevolg hebben. Ook andere factoren kunnen de kleurstelling beïnvloeden. De fabrikant stelt zich hiervoor niet verantwoordelijk.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 27g water (vloeren) of 20g water (wanden)
Verwerkingstijd Ca. 1 uur
Verwerkingstemperatuur Van +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding Minimaal 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 30kg zak
Verbruik 1-2,5 kg/m2 (afhankelijk van tegelformaat, voegbreedte en voegdiepte)

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2020 Foby+ | Onderdeel van de Eurovitegroup

Privacyverklaring | Realisatie: Krabo Websites & Hosting