Foby+ Sillicone NO

Voor een professionele afwerking van uw tegelwerk in badkamers en toiletten gebruikt u Foby+ Silicone NO. Deze één component siliconenkit is verkrijgbaar in zilvergrijs, wit, grijs, antraciet en donkergrijs.

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Sillicone NO

Producteigenschap

Foby+ Sillicone NO is een neutrale, zuurvrije, Oxim uithardende, gebruiksklare, krimpvrije één component siliconenkit op basis van polysiloxanen. Omdat Foby+ Silicone NO na verharding in een groot temperatuur gebied (-50 ºC - + 120 ºC) zijn elasticiteit behoudt, is de kit onder zeer breed inzetbaar. De siliconenkit is bestand tegen uv-licht. De maximaal toelaatbare duurzame vervorming is 25%.

Toepassingsgebieden

Foby+ Sillicone NO is uitermate geschikt voor toepassingen in douches, badkamers, toiletten en andere natte cellen. De siliconenkit hecht uitstekend op alle glasachtige ondergronden zoals glas, keramische tegels, emaillen en porselein. Ook kunt u de toepassen als voegvulling in aansluitingen en dilataties van tegelwanden en vloeren.

Ook de meeste verfsoorten geven een goede hechting, net zoals als RVS, aluminium en messing en kunststoffen zoals hard PVC, PC, ABS, hard PS en polyester. Op beton, steen of marmer moet u eerst een primer gebruiken. Foby+ Sillicone NO is niet overschilderbaar.

Ondergrondvoorbereiding

Gladde, glasachtige ondergronden moeten schoon, droog en vrij van vet en stof zijn. Andere ondergronden eventueel eerst voorbehandelen met een geschikte primer. Bij twijfel over de geschiktheid van de ondergrond eerst testen of de fabrikant raadplegen.

Verwerking

Foby+ Silicone NO verhardt onder invloed van de luchtvochtigheid en derhalve is de voegdiepte beperkt tot maximaal 12 mm. De maximale voegbreedte is 15mm. De spuitmond schuin afsnijden en m.b.v. een spuitpistool de voeg in een gelijkmatige beweging volspuiten. Na ca. 5 minuten begint het uithardingproces en na ca. 15 minuten zal er een huidvorming zijn opgetreden. Binnen die tijd dient de kit strak te zijn afgestreken met een natte vinger (of evt. voegspijker of voegmes). Het bevochtigen kan het beste plaatsvinden met geconcentreerd zeepsop. De verhardingstijd bedraagt 24 tot 72 uur, afhankelijk van voegdimensies, luchtvochtigheid en temperatuur. Vlekken direct verwijderen met terpentine.

Opslag

Omdat Foby+ Silicone NO verhardt onder invloed van de luchtvochtigheid, mag de diepte van de voeg maximaal 12 mm zijn; de maximale voegbreedte is 15 mm. Snijd de spuitmond van de tube schuin af. Spuit met behulp van een spuitpistool de voeg in een gelijkmatige beweging vol. Na ongeveer 5 minuten begint het uithardingproces; na ongeveer een kwartier zal er een huidvorming zijn opgetreden. Binnen die tijd moet de kit strak zijn afgestreken met een natte vinger, een voegspijker of voegmes. Gebruik liefst geconcentreerd zeepsop voor het bevochtigen.

De verhardingstijd van de siliconenkit bedraagt 24 tot 72 uur, afhankelijk van de grootte van de voegen, de luchtvochtigheid en temperatuur. Vlekken direct verwijderen met terpentine.

Veiligheidsgegevens

Tijdens het aanbrengen en uitharden van de siliconenkit de ruimte goed ventileren. Vermijd contact met huid en ogen.

Kleuren

Foby+ Silicone NO is verkrijgbaar in de kleuren zilvergrijs, wit, grijs, trijs, antraciet en donkergrijs. Daarmee past deze siliconenkit perfect bij de kleuren van onze voegmortel Foby+ Univoeg.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Verwerkingstemperatuur +5°C tot +40 °C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding 24- 72 uur
Maximale toelaatbare vervorming Ca 25%
Uitgehard na Ca 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend, koel, droog en vorstvrij. Na openen beperkt houdbaar
Verpakking 310 ml koker
Verbruik Afhankelijk van voegbreedte en voegdiepte

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2024 Foby+