Foby+ Univoeg

De mooiste tegels verdienen een perfecte afwerking! Daarom is Foby+ Univoeg verkrijgbaar in verschillende kleuren: wit, zilvergrijs, grijs, donkergrijs, antraciet, bruin en zandbruin. Foby+ Univoeg is een professionele voegmortel op cementbasis, die versneld uithardt. Geschikt voor binnen én buiten. Welke kleur voegen past het best bij uw tegelwerk?

Een verpakking Foby+ Univoeg bevat 5 kg en heeft een verbruik van 0,5 tot 1 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelproject.

Bereken hoeveelheid voegmiddel per m2

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Univoeg

Producteigenschap

Foby+ Univoeg is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand- en vloertegels. Foby+ Univoeg hardt versneld uit, ideaal bij grotere projecten. Door toevoeging van kunststoffen is het voegmiddel waterdicht en blijvend flexibel.

Toepassingsgebieden

Foby+ Univoeg is geschikt voor:

  • wanden en vloeren
  • binnen en buiten
  • natte ruimtes
  • kritische ondergronden zoals vloerverwarmingssystemen en houten vloeren

Gebruik Foby+ Univoeg voor voegbreedtes van 1 tot 10 mm.

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de tegellijm of mortel volledig afgebonden en droog is. De voegen indien nodig eerst uitkrabben en reinigen.

Gebruik niet te veel water voor het aanmaken van de voegmortel. Na het aanbrengen van het voegmiddel niet napoederen.

Beperking

De voegmortel niet met een overmaat water aanmaken, zodat met een vloerwisser de voegmortel in de voeg kan worden getrokken. Ook na het aanbrengen van de voeg niet napoederen.

Verwerking

Vloertegels
Bij droge lucht en hoge temperaturen of sterk zuigende ondergronden, de voegen vlak voor het inwassen bevochtigen. Meng 30kg Foby+ Voegenbreed met ruim 8l schoon leidingwater een schone mengkuip. Trek de dun-vloeibare massa met een vloerwisser in de voegen. Na enkele minuten ruim poedervormige Foby+ Voegenbreed over de vloer uitstrooien om het overtollige vocht uit de voegen op te nemen. Daarna de vloer diagonaal schoontrekken met de vloerwisser. Na enige tijd kunt u de vloer reinigen met een spons en schoon water.

Wandtegels
Voor het voegen van de wandtegels maakt u een smeuïge mortel door 30kg Voegenbreed aan te maken met 6 liter water. Bevochtig de voegen om te voorkomen dat het voegmiddel te snel droogt. Breng het voegmiddel in de voegen aan met een voegrubber of spaan. Nadat de voeg enigszins is aangedroogd, nasponzen met schoon water.

Tips voor het voegen van uw tegels
Voorkom tocht of direct zonlicht tijdens zowel het voegen zelf als het uitharden van het voegmiddel. Houd de eerste dagen na de verwerking de voegen vochtig door te sponzen of te dweilen om een goede en volledige doorharding van het voegmiddel te bewerkstelligen. Houd rekening met het weer: als het erg warm is, droogt het voegmiddel te snel. Dit kan leiden tot onvoldoende sterkteontwikkeling.

Veiligheidsgegevens

Vermijd contact met huid en ogen; zorg voor goede ventilatie.

Kleuren

Foby+ Univoeg is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilvergrijs, grijs, donkergrijs, antraciet, bruin en zandbruin.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 22 g tot 24 g schoon water
Verwerkingstemperatuur +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Verwerkingstijd Ca. 40 minuten (afhankelijk van de temperatuur)
Beloopbaar na Ca. 5 uur
Uitgehard na Ca. 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend, droog, vorstvrij en beschermd tegen hoge temperaturen bewaard
Verpakking 5kg zak
Conform CG2WA (volgens NEN-EN13888)
Verbruik 0,5 tot 1 kg per m2 (afhankelijk van tegelformaat, voegbreedte en voegdiepte)

 

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2024 Foby+