Foby+ Voegenbreed

Voor een professionele afwerking van uw tegelwerk gebruikt u Foby+ Voegenbreed, een voegmortel op cementbasis die de levensduur van uw tegels verlengt. Voegenbreed is geschikt voor het voegen van wand- en vloertegels en diverse soorten natuursteen. Het resultaat: een strakke vloer of wand om jarenlang van te genieten.

Een verpakking Foby+ Voegenbreed bevat 30 kg en heeft een verbruik van 1-2 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelproject.

Bereken hoeveelheid voegmiddel per m2

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Voegenbreed

Producteigenschap

Foby+ Voegenbreed is een voorgemengde voegmortel op cementbasis voor het voegen van keramische wand- en vloertegels en diverse soorten natuursteen, ook in combinatie met vloerverwarmingssystemen. Het voegmiddel is eenvoudig verwerkbaar en waterbestendig, dus ook geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Toepassingsgebieden

Gebruik Foby+ Voegenbreed voor voegbreedtes van 2 tot 20 mm. Het voegmiddel werkt perfect op vormvaste ondergronden, binnenshuis (ook in vochtige ruimtes) en in combinatie met vloerverwarmingssystemen.

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de tegellijm of mortel volledig afgebonden en droog is. De diepte van de voegen moet minimaal 5 mm zijn. Als ze minder diep zijn kunt u de voegen uitkrabben en reinigen.

Verwerking

Vloertegels
Bij droge lucht en hoge temperaturen of sterk zuigende ondergronden, de voegen vlak voor het inwassen bevochtigen. Meng 30kg Foby+ Voegenbreed met ruim 8l schoon leidingwater een schone mengkuip. Trek de dun-vloeibare massa met een vloerwisser in de voegen. Na enkele minuten ruim poedervormige Foby+ Voegenbreed over de vloer uitstrooien om het overtollige vocht uit de voegen op te nemen. Daarna de vloer diagonaal schoontrekken met de vloerwisser. Na enige tijd kunt u de vloer reinigen met een spons en schoon water.

Wandtegels
Voor het voegen van de wandtegels maakt u een smeuïge mortel door 30kg Voegenbreed aan te maken met 6 liter water. Bevochtig de voegen om te voorkomen dat het voegmiddel te snel droogt. Breng het voegmiddel in de voegen aan met een voegrubber of spaan. Nadat de voeg enigszins is aangedroogd, nasponzen met schoon water.

Tips voor het voegen van uw tegels
Voorkom tocht of direct zonlicht tijdens zowel het voegen zelf als het uitharden van het voegmiddel. Houd de eerste dagen na de verwerking de voegen vochtig door te sponzen of te dweilen om een goede en volledige doorharding van het voegmiddel te bewerkstelligen. Houd rekening met het weer: als het erg warm is, droogt het voegmiddel te snel. Dit kan leiden tot onvoldoende sterkteontwikkeling.

Veiligheidsgegevens

Zorg voor voldoende ventilatie. Draag beschermende kleding en vermijd contact met huid en ogen.

Kleuren

Foby+ Voegenbreed is verkrijgbaar in de kleuren Middelgrijs, Cementgrijs, Antraciet en Zilvergrijs. Bij alle cementgebonden produkten kan een onregelmatig vochtaanbod kleurnuances en vlekvorming tot gevolg hebben. Ook andere factoren kunnen de kleurstelling beïnvloeden. De fabrikant stelt zich hiervoor niet verantwoordelijk.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 27g water (vloeren) of 20g water (wanden)
Verwerkingstijd Ca. 1 uur
Verwerkingstemperatuur Van +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding Minimaal 24 uur
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 30kg zak
Verbruik 1-2,5 kg/m2 (afhankelijk van tegelformaat, voegbreedte en voegdiepte)

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2024 Foby+