Foby+ Dynalight Pro

Foby+ Dynalight Pro is een hoogwaardige, flexibele dunbedmortel voor het verlijmen van wand- en vloertegels. De mortel is geschikt voor praktisch alle ondergronden zoals beton, stucwerk, gipsplaten, bestaand tegelwerk (binnenshuis) en anhydrietvloeren.

Foby+ Dynalight Pro is gemakkelijk verwerkbaar, heeft een hoge aanvangshechting, een lange open tijd en een hoog standvermogen.

Een verpakking Foby+ Dynalight Pro bevat 15 kg en heeft een verbruik van 1,6 - 4 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelwerk.

Aantal verpakkingen: 0

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Dynalight Pro

Producteigenschap

Foby+ Dynalight Pro is een hoogwaardige, flexibele dunbedmortel voor tegelwerk op wanden en vloeren. Na uitharding is de lijm duurzaam bestand tegen vocht en vorst. De blijvende flexibiliteit maakt de lijm ook geschikt voor ondergronden die aan lichte werking onderhevig zijn. De mortel is prettig verwerkbaar, heeft een hoge aanvangshechting, leen ange open tijd en een hoog standvermogen.

Foby+ Dynalight Pro is zo’n 20% zuiniger in gebruik dan traditionele dunbedmortels. De lijm is C2TE gecertificeerd.

Toepassingsgebieden

Foby+ Dynalight Pro is geschikt voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels (met name porcellanato) en mozaïek op praktisch alle gangbare ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan (cellen)beton, stucwerk op basis van cement of gips, gipskarton en gipsvezelplaten, bestaand tegelwerk (binnenshuis) en anhydrietvloeren. De dunbedmortel is geschikt voor vloerverwarming, voor verlijming op plaatmaterialen en voor tegelwerk in natte ruimten. Speciaal aanbevolen voor grootformaat porcellanato op wanden!

Ondergrondvoorbereiding

Ondergronden moeten altijd schoon, droog, draagkrachtig en stof- en scheurvrij zijn. Gipsachtige en sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten; voorstrijken met Foby+ Primer of Foby+ Hechtbrug. Beton moet minimaal 3 maanden oud zijn; cementdekvloeren minimaal 3 weken.

Verlijmt u tegels op bestaande tegels? Dan moet u het bestaande tegelwerk grondig reinigen, ontvetten en eventueel opruwen. Anhydriet vloeren met maximaal 0,5% vocht (CMmethode) schuren, stofvrij maken en voorstrijken met Foby+ Primer.

Vloerverwarming dient altijd een dekking van minimaal 15 mm boven de slangen te hebben. Schakel vloerverwarming minimaal 24 uur voor aanvang van het tegelwerk uit.

Verwerking

Gebruik schoon leidingwater en een schone mengkuip. Voor tegelen op wanden mengt u 8 liter water per 15kg, voor vloertegels neemt u ongeveer 9 liter per 15kg. Meng met een mortelmenger tot een stevige, klontvrije massa. Na enkele minuten de mortel nogmaals mengen. U kunt de tegellijm is nu ongeveer 2 uur verwerken.

Breng de tegellijm aan op de ondergrond met een lijmkam met een rechthoekige vertanding. Zorg ervoor dat iedere tegel voor minstens 80% vol in de lijm gezet wordt. Druk de tegels met een schuivende beweging in de verse lijm.

Bij toepassing buiten of onder water de tegels volzat (100%) verlijmen, waarbij zowel ondergrond als tegels met lijm ingestreken worden. Buitentegelwerk beschermen tegen directe zonnestraling, tocht, vocht en vorst. Lijmresten direct verwijderen met een vochtige doek; gereedschap reinigen met water. Na minimaal 24 uur is het tegelwerk beloopbaar.

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 40g water
Verwerkingstijd Ca. 2 uur (bij 23°C) (afhankelijk van temperatuur)
Open tijd Ca. 30 minuten
Verwerkingstemp Van +5°C tot +25°C
Uitharding Na minimaal 24 uur beloopbaar
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 15kg zak
Verbruik 1,2-3,0 kg/m2

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2024 Foby+