Foby+ Flexcement

Foby+ Flexcement is een poedertegellijm die, na toevoeging van water, een gebruiksklare dunbedmortel oplevert die hydraulisch afbindt. De tegellijm bereikt een hoge eindsterkte en is door toevoeging van kunstharsen licht elastisch. Foby+ Flexcement is geschikt voor toepassingen binnenshuis en zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Een verpakking Foby+ Flexcement bevat 25 kg en heeft een gebruik van 2-5 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelwerk.

Aantal verpakkingen: 0

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Flexcement

Producteigenschap

Foby+ Flexcement is een poedertegellijm die, na toevoeging van water, een gebruiksklare dunbedmortel oplevert die hydraulisch afbindt. De toevoeging van kunstharsen maakt deze tegellijm licht elastisch en zorgt voor een hoge eindsterkte. De lijm is geschikt voor tegelwerk binnenshuis, en speciaal aanbevolen in combinatie met vloerverwarming.

Toepassingsgebieden

Foby+ Flexcement is bedoeld voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels, mozaïek, steenstrips en natuursteen op steen- en gipsachtige ondergronden. Niet gebruiken op anhydrietvloeren. Foby+ Flexcement is vooral aan te bevelen:

  • Op vormvaste of licht werkende ondergronden
  • In combinatie met vloerverwarmingssystemen

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, draagkrachtig en scheurvrij is. Gipsachtige en andere sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten en moet u voorstrijken met Foby+ Primer. Betonnen ondergronden moeten minimaal 3 maanden oud zijn; cementdekvloeren minimaal 3 weken.

Verwerking

Meng Foby+ Flexcement met schoon leidingwater in een schone mengkuip tot een stevige, klontvrije massa. Strooi een zak met 25kg poeder in 6 à 7 liter water en meng met een mortelmenger. Meng de aangemaakte mortel opnieuw na circa 5 minuten. Het mengsel is nu gereed en circa 4 uur lang verwerkbaar.

De lijm opbrengen op de ondergrond met een lijmkam met rechthoekige vertanding. Kies de tanddiepte zo, dat elke tegel voor minstens 2/3 deel vol in de lijm gezet wordt. Breng niet te veel lijm in één keer aan; de tegels, moeten met een schuivende beweging in de verse lijm gedrukt kunnen worden. Als zich eenmaal een huid op de lijmlaag gevormd heeft zal er onvoldoende hechting optreden.

Bij vloerverwarming de aanwijzingen van de fabrikant opvolgen. Overtollige lijmresten direct met een vochtige doek verwijderen; gereedschap reinigen met water.

Afwerking

Na minimaal 24 uur is het tegelwerk beloopbaar en kunt u afvoegen met Foby+ Univoeg. Een langere droogtijd kan nodig zijn bij gladde, niet-poreuze ondergronden of wanneer u tegels over tegels heeft verlijmd.

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100 g poeder toevoegen aan 26g water
Verwerkingstijd Ca. 4 uur
Open tijd Ca. 30 minuten.
Verwerkingstemperatuur Van +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding Na minimaal 24 uur beloopbaar
Na minimaal 24 uur afvoegbaar
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 25kg zak
Verbruik 2-5 kg/2

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+