Foby+ Flexmortel

Met Foby+ Flexmortel verlijmt u keramische wand- en vloertegels, mozaïek en natuursteen op praktisch alle ondergronden, binnen én buiten. Deze alleskunner verwerkt prettig en is duurzaam bestand tegen vocht en vorst. De lijm is bij uitstek geschikt voor ondergronden die aan lichte beweging of werking onderhevig zijn. Foby+ Flexmortel is er in grijs en wit.

Een verpakking Foby+ Flexmortel bevat 25 kg en heeft een verbruik van 2-5 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelwerk.

Aantal verpakkingen: 0

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Flexmortel

Producteigenschap

Foby+ Flexmortel is een hoogflexibele poedertegellijm. Na het mengen met water heeft u een gebruiksklare dunbedmortel die hydraulisch afbindt. Foby+ Flexmortel verwerkt prettig, heeft een hoge aanvangshechting en vele toepassingsmogelijkheden. Na verharding blijft de lijm duurzaam bestand tegen vocht en vorst. De blijvende flexibiliteit maakt de tegellijm bij uitstek geschikt voor ondergronden die aan lichte beweging of werking onderhevig zijn.

Toepassingsgebieden

Met Foby+ Flexmortel verlijmt u keramische wand- en vloertegels (ook porcellanato), mozaïek en natuursteen op praktisch alle ondergronden. We bevelen Foby+ Flexmortel vooral aan

  • bij projectmatige verlijming van tegelwerk
  • bij verlijming op ondergronden met een voor de hechting kritisch oppervlak zoals anhydrietvloeren
  • op ondergronden die aan temperatuurverschillen onderhevig zijn, bijvoorbeeld bij vloerverwarming, op balkons en terrassen
  • als u over oude tegellagen wilt tegelen
  • bij verlijming op watervast spaanplaat, gipskartonplaat, gipsblokken en aanrechtbladen.

Om doorschijnende en licht gekleurde natuursteen te verlijmen kunt u het best Foby+ Flexmortel wit gebruiken.

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, draagkrachtig en scheurvrij is. Gipsachtige en andere sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten; voorstrijken met Foby Hechtingsemulsie of Foby+ Primer. Betonnen ondergronden moeten minimaal 3 maanden oud zijn; cementdekvloeren minimaal 3 weken.

Verwerking

Maak Foby+ Flexmortel aan met schoon leidingwater in een schone mengkuip tot een stevige klontvrije massa. Gebruik voor 25 kg poeder 7 liter water en meng met een mortelmenger. Na 5 minuten rijpen mengt u de mortel nogmaals krachtig door.

U heeft nu ongeveer 4 uur om de mortel te verwerken.

Tegelwerk binnenshuis
Breng de lijm op de ondergrond aan met een lijmkam met rechthoekige vertanding (volgens de ’floating’ methode). Kies de tanddiepte zo, dat elke tegel minstens 80% vol in de lijm gezet wordt. De tegels moeten met een schuivende beweging nog in de verse lijm gedrukt kunnen worden.

Tegelwerk buitenshuis
Bij verlijming buitenshuis, bij tegels met een zeer gering wateropnemend vermogen en bij toepassing onder water verlijmt u de tegels volzat (100%) volgens de ’floating-buttering’ methode.

Vloerverwarming
Volg bij vloerverwarming de aanwijzingen van de fabrikant op en raadpleeg ook de richtlijnen in de Foby+ lijmwijzer.

Reinigen
Overtollige lijmresten direct verwijderen met een vochtige doek; gereedschap reinigen met water.

Veiligheidsgegevens

Zorg voor voldoende ventilatie. Draag beschermende kleding en vermijd contact met huid en ogen.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100 g poeder toevoegen aan 28g water
Verwerkingstijd Ca. 4 uur
Open tijd Ca. 30 minuten
Verwerkingstemperatuur Van +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding Na minimaal 24 uur beloopbaar. Na minimaal 24 uur afvoegbaar
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 25kg zak
Verbruik Verbruik: 2-5 kg/m2

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+