Foby+ Interflex Pro

Foby+ Interflex Pro is een elastische poedertegellijm voor de verlijming van wand- en vloertegels op steen- en gipsachtige ondergronden. Na menging met water heeft u een gebruiksklare dunbedmortel die hydraulisch afbindt. Speciaal aanbevolen voor projectmatige verlijming van tegelwerk!

Een verpakking Foby+ Interflex Pro bevat 25 kg en heeft een verbruik van 2-5 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelproject.

Aantal verpakkingen: 0

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Interflex Pro

Producteigenschap

Foby+ Interflex Pro is een elastische poedertegellijm en is na toevoeging van water een gebruiksklare dunbedmortel die hydraulisch afbindt. Foby+ Interflex Pro is geschikt voor ondergronden binnenshuis die aan lichte beweging of werking onderhevig zijn. De lijm is goed verwerkbaar en heeft een hoge aanvangs- en eindhechting. Door zijn goede verwerkbaarheid en hoog standvermogen, is Foby+ Interflex Pro uitermate geschikt om groot formaat wand- en vloertegels op de wand te verlijmen. Foby+ Interflex Pro is verkrijgbaar in een grijze en witte variant.

Toepassingsgebieden

Foby+ Interflex Pro is geschikt voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels, porcellanato en mozaïek op steen- en gipsachtige ondergronden. Het gebruik van Foby+ Interflex Pro is vooral aan te bevelen:

  • Bij projectmatige verlijming van tegelwerk
  • Op ondergronden die aan temperatuurverschillen onderhevig zijn zoals bij vloerverwarming
  • Bij verlijming over oude tegellagen
  • Grootformaat wand- en vloertegels

Gebruik voor het verlijmen van glasmozaïek en lichtgekleurd natuursteen Foby+ Interflex Pro wit.

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, draagkrachtig en scheurvrij is. Gipsachtige en sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten; voorstrijken met Foby+ Primer. Beton moet minimaal 3 maanden oud zijn; cementdekvloeren minimaal 3 weken.

Verwerking

Meng met een mortelmenger Foby+ Interflex Pro met schoon leidingwater in een schone mengkuip tot een stevige, klontvrije massa. Gebruik daarvoor per 25 kg poeder 6 à 7 liter water. Na circa 5 minuten de aangemaakte mortel nogmaals mengen. U kunt de lijm ongeveer 4 uur verwerken.

De lijm met een lijmkam met rechthoekige vertanding aan op de ondergrond en zorg ervoor dat iedere tegel minimaal 80% vol in de lijm gezet wordt. Druk de tegels met een schuivende beweging in de verse lijm. Bij vloerverwarming de aanwijzingen van de fabrikant opvolgen.

Overtollige lijmresten direct met een vochtige doek verwijderen; gereedschap reinigen met water.

Afwerking

Na minimaal 24 uur is het tegelwerk beloopbaar en kunt u afvoegen met Foby+ Voegenbreed of Foby+ Univoeg. Bij gladde, niet-poreuze ondergronden (en dus ook wanneer u tegels over tegels heeft verlijmd) kan een langere droogtijd noodzakelijk zijn.

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 25kg poeder toevoegen aan 6-7 liter water
Verwerkingstijd ca. 4 uur
Open tijd Ca. 30 minuten
Verwerkingstemperatuur Van +5°C tot +25°C (ondergrond en omgevingstemperatuur)
Uitharding Na minimaal 24 uur beloopbaar. Na minimaal 24 uur afvoegbaar
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 25kg zak
Verbruik 2-5 kg/m2

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2024 Foby+