Foby+ PF-mortel

Foby+ PF-mortel is een elastische, snel verhardende poedertegellijm die hydraulisch afbindt.
Verlijm razendsnel keramische wand- en vloertegels, mozaïek en natuursteen op praktisch iedere ondergrond.

Een verpakking Foby+ PF-mortel bevat 25 kg en heeft een verbruik van 2-5 kg per m2. Bereken hier hoeveel verpakkingen u nodig heeft voor uw tegelwerk.

Aantal verpakkingen: 0

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ PF-mortel

Producteigenschap

Foby+ PF-mortel is een elastische, snel verhardende poedertegellijm die hydraulisch afbindt. De mortel hardt snel uit en heeft een hoge aanvangs- en eindhechting en een grote elasticiteit. Na verharding blijft de lijm duurzaam bestand tegen vocht en vorst. De blijvende flexibiliteit maakt de lijm zeer geschikt voor ondergronden die aan lichte werking onderhevig zijn. Foby+ PFmortel is verkrijgbaar in grijs en wit.

Toepassingsgebieden

Gebruik Foby+ PF-mortel voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels (ook porcellanato), mozaïek en natuursteen. De lijm is geschikt voor praktisch alle ondergronden. Verlijm natuursteen, ook de doorschijnende en lichte kleuren, met Foby+ PF-mortel wit.

Speciaal aanbevolen bij tegelprojecten waar onder tijdsdruk gewerkt wordt!

U kunt Foby+ PF-mortel gebruiken

  • Op ondergronden die aan temperatuurverschillen onderhevig zijn zoals bij vloerverwarming, balkons en terrassen
  • Bij verlijming over oude tegellagen
  • Bij verlijming op ondergronden die extreem zwaar belast worden (dan natuurlijk wel een geschikte tegel gebruiken)

Ondergrondvoorbereiding

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, draagkrachtig en scheurvrij is. Gipsachtige en sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten; voorstrijken met Foby+ Primer. Beton moet minimaal 3 maanden oud zijn; cementdekvloeren minimaal 3 weken. Verstevig doorbuigende houten vloeren eerst met watervast multiplex van 18mm en veranker de platen om de 20 cm met schroeven.

Verwerking

Meng 25kg Foby+ PF-mortel met 7 liter schoon leidingwater in een schone mengkuip met een mortelmenger tot een stevige, klontvrije massa. Eventueel water of poeder toevoegen om de juiste verwerkingsdikte te verkrijgen. De tegellijm is ongeveer 40 minuten verwerkbaar. Maak daarom nooit meer mortel aan dan u in binnen deze tijd kunt verwerken. Eenmaal opgestijfde lijm niet meer aanlengen om sterkteverlies te voorkomen.

Breng de lijm aan op de ondergrond met een lijmkam met rechthoekige vertanding. Zorg ervoor dat iedere tegel voor minstens 2/3 vol in de lijm gezet wordt. Druk de tegels met een schuivende beweging in de verse lijm.

Volg bij vloerverwarming de aanwijzingen van de fabrikant.

Bij toepassing buitenshuis, bij niet-poreuze tegels of bij toepassing onder water (bijvoorbeeld bij zwembaden) de tegels volzat (100%) verlijmen; daarbij zowel ondergrond als tegels met lijm insmeren.

Overtollige lijmresten direct verwijderen met een vochtige doek; gereedschap reinigen met water.

Afwerking

Na minimaal 3 uur is het tegelwerk beloopbaar en kunt u afvoegen met Foby+ Voegenbreed of Foby+ Univoeg. Na 24 uur kan de vloer normaal in gebruik genomen worden; na 3 dagen is de vloer volledig belastbaar. Bij niet-poreuze ondergronden kan een langere droogtijd nodig zijn.

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100 g poeder toevoegen aan 28g water
Verwerkingstijd Ca. 40 min
Open tijd Ca. 15 minuten
Verwerkingstemperatuur + 5°C + 35°C (ondergrond- en omgevingstemperatuur)
Uitharding Na minimaal 3 uur beloopbaar. Na minimaal 3 uur afvoegbaar. Na minimaal 24 uur belastbaar
Houdbaarheid Minstens 6 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 25kg zak
Verbruik 1,5-4,0 kg/m2

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+