Foby+ Egaline Pro

Foby+ Egaline Pro gebruikt u om betonvloeren en cementdekvloeren te egaliseren en te repareren, bijvoorbeeld voor tegelwerk of als ondergrond voor tapijt of linoleum. Egaline Pro vloeit uitstekend uit, waardoor u eenvoudig zeer gladde lagen maakt.

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Egaline Pro

Producteigenschap

Foby+ Egaline Pro is een snelverhardende egalisatiemortel op basis van cement en kunstharsen. Door toevoeging van hulpstoffen is de mortel, na aanmaak met water, zelfnivellerend en eenvoudig verwerkbaar tot laagdiktes van 30mm in één arbeidsgang. De laag bereikt een druksterkte van min. 25N/mm2. Minimale laagdikte: 2mm.

Toepassingsgebieden

Foby+ Egaline Pro is geschikt voor het uitvlakken en repareren van ruwe betonvloeren en cementdekvloeren binnenshuis. Door het uitstekende vloeigedrag maakt u eenvoudig zeer gladde lagen, in diktes van 2 tot 30mm. Wanneer u Foby+ Egaline Pro gebruikt als egalisatiemiddel voor het leggen van tapijt, linoleum, PVC en tegelwerk, moet de ondergrond voldoen aan DIN 18365.

Foby+ Egaline Pro is niet geschikt als eindafwerking. Daarvoor is een watergedragen epoxycoating nodig.

Ondergrondvoorbereiding

De ondergronden moeten schoon, voldoende vast en droog zijn; verwijder ook oude lijmresten. Voor een goede hechting raden we een voorbehandeling met Foby+ Primer aan.

Verwerking

Foby+ Egaline Pro mengt u met schoon leidingwater in een schone mengkuip tot een stevige, klontvrije massa. Gebruik daarvoor 25kg poeder op 6 liter water; roer goed met een mortelmixer. Na 3 minuten rijpen, roert u de aangemaakte mortel nogmaals krachtig door met de mortelmixer. Het mengsel is nu gereed en ongeveer 30 minuten verwerkbaar. Maak dus niet meer aan dan u binnen deze tijd kunt verwerken!

Giet het vloeibare mengsel op de vloer uit en verdeel het met een spaan of vloerwisser tot een laagdikte van maximaal 30 mm. Wilt u een zeer glad oppervlak? Ontlucht de mortel dan met een stekelwals. Foby+ Egaline Pro hardt snel uit en kan al na 3 uur belopen worden.

Is de gewenste gladheid niet bereikt en wilt u nogmaals egaliseren? Doe dat dan nat in nat. Is de eerste laag al droog? Dan moet u deze, na 24 uur droging, voorstrijken met Foby+ Primer voordat u een volgende laag aanbrengt.

Afwerking

De vloer is na minimaal 3 uur beloopbaar. Wacht minimaal 24 uur voor een verdere bewerking van de vloer. Foby+ Egaline Pro niet verwerken onder 5°C en boven +25°C.

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Aanmaakverhouding 100g poeder toevoegen aan 24g water
Verwerkingstijd Ca. 30 minuten (bij 18°C)
Verwerkingstemperatuur Van + 5°C tot + 25°C
Minimale laagdikte 2 mm
Maximale laagdikte 30 mm
Uitharding Na minimaal 3 uur beloopbaar. Na minimaal 24 uur bewerkbaar
Druksterkte Min. 25 N/mm2 na 28 dagen
Houdbaarheid Minstens 12 maanden mits ongeopend en droog bewaard
Verpakking 25kg zak
Verbruik Ca. 1,5 kg/m2 per mm laagdikte

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+