Foby+ Multiplaat

Snel en effectief werken

Wilt u snel kunnen werken? Heeft u geen tijd om te wachten tot het cement uitgehard is? Met de Foby+ Multiplaat kunt u snel aan de slag. Ideaal bij verbouwingen en renovaties!

Vederlicht, oersterk en watervast

De Foby+ Multiplaat heeft een kern van polystyreen (hardschuim) dat is behandeld met een brandvertragend middel. Het hardschuim is aan beide zijden afgedekt met een mortel met een wapening van fiberglas. Deze sandwichconstructie maakt de platen bijzonder licht en extreem sterk.  De Multiplaat is bovendien watervast; u kunt ze dus veilig gebruiken in natte ruimten zoals keukens en badkamers.

Foby+ Multiplaat is snel en gemakkelijk te verwerken en direct te betegelen. Zo bouwt u snel en effectief, zonder lange wachttijden voor het drogen en uitharden van cement.

Terug naar producten

Productvideos Foby+ Multiplaat

Multiplaat monteren op houten frame

Multiplaat monteren op ruwe oneven muur

Multiplaat monteren op bestaand tegelwerk

Multiplaat monteren op bouw stenen / blokken

Multiplaat toiletombouw

Productgegevens Foby+ Multiplaat

Producteigenschap

Makkelijk, snel en betrouwbaar: boek tijdwinst bij verbouwingen en renovaties door wanden en vloeren in Multiplaat uit te voeren en direct te betegelen. Foby+ Multiplaat is een zelfdragend, watervast plaatmateriaal dat ook in natte ruimten gegarandeerd goed blijft. Foby+ Multiplaat wordt geleverd in diktes van 10mm, 20mm en 30mm, in platen van 60 x 260cm en daarnaast in het speciale formaat 120 x 150cm. Afwijkende maten en uitvoeringen zijn leverbaar op aanvraag.

Toepassingsgebieden

Foby+ Multiplaat is een ideaal constructiemateriaal voor badkamers, toiletruimten en andere te ruimten die u wilt betegelen. U kunt Multiplaat aanbrengen op een houten, niet verende, vloer of een cementgebonden vloer. Onregelmatige wanden vlakt u gemakkelijk uit met Multiplaat; nieuwe wanden zet u snel en doeltreffend neer op ruw regelwerk. Foby+ Multiplaat kunt u ook zelfdragend plaatsen, bijvoorbeeld voor een bad- of douchebak of de ombouw van een inbouwreservoir.

Door eenzijdig inzagen kunt u Foby+ Multiplaat ook rond, hol of bol zetten. Zo bouwt u met Multiplaat bouwt u perfecte kokers rond leidingen en afvoeren. Ook kunt u met Foby+ Multiplaat bijzondere elementen bouwen. Denk daarbij aan afwijkende doucheruimten, baden of zitelementen.

Afvoeren in Foby+ Multiplaat plaatst u met een eenvoudige constructie.

Verwerking

Foby+ Multiplaat is gemakkelijk te verzagen en op maat te maken. Multiplaat kan met tegellijm worden verlijmd, of worden bevestigd met schroeven en slagpluggen. Monteer Multiplaat tegen een regelwerk of plaats het zelfdragend; naden werkt u af met zelfklevend glasweefselband. Voor de verwerking van Foby+ Multiplaat heeft u geen bijzondere gereedschappen, materialen of accessoires nodig.

Afmetingen en verpakkingen

Multiplaat 10 mm 2600 x 600 x 10 mm
50 platen per pallet (78m2)
Multiplaat 20 mm 2600 x 600 x 20 mm
50 platen per pallet (78m2)
Multiplaat 30 mm 2600 x 600 x 30 mm
36 platen per pallet (56m2)
Afmetingen Hoekprofielen:  
Dikte 20 mm
Lengte 260 cm
Hoeken 15 x 15 cm
20 x 20 cm
30 x 30 cm
20 x 40 cm

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Basis materiaal EPS 200-SE met brandwerend middel
Dichtheid EPS 30 kg/m3
Druksterkte EPS Bij 10% vervorming 200 kPa
Lange duur druksterkte EPS Bij 2% vervorming 60 kPa
Treksterkte EPS 250 kPa
Warmte geleidingscoëfficiënt λ 0,033 W/m.K
Warmte-isolatie, Rm waarde = d/λ 10mm plaat 0,30 m2.K/W
20mm plaat 0,61 m2.K/W
30mm plaat 0,91 m2.K/W
Temperatuurbestendigheid -50/+75°C
Wateropname EPS Bij langdurige onderdompeling 3%
Brandgedrag EPS NEN 6065 Klasse 2
EN13501-1 Euroclass E

Andere afmetingen, specifieke toepassingen en eigen verpakking op aanvraag.
Multiplaat wordt geproduceerd door Eurovitegroup.

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+