Foby+ Afdichtpasta

Foby+ Afdichtpasta is onderdeel van ons waterdichtsysteem waarmee u badkamervloeren en –wanden waterdicht maakt voordat u tegels aanbrengt. Gebruik ook het Foby+ Afdichtband en een blokwitter.

Het Foby+ Waterdichtsysteem vormt een waterdicht, elastisch membraam waarover u veilig kunt betegelen.

Terug naar producten

Productgegevens Foby+ Afdichtpasta

Producteigenschap

Foby+ Waterdichtsysteem bestaat uit Foby+ Afdichtpasta, Foby+ Afdichtband en een blokwitter. Het systeem dient om badkamers waterdicht te maken voordat tegels aangebracht worden. Foby+ Waterdichtsysteem vormt na drogen een elastisch waterdicht membraam waarover veilig betegeld kan worden.

Toepassingsgebieden

Met Foby+ Afdichtpasta dicht u hoekaansluitingen, leidingdoorvoeren en afvoerputjes in badkamers waterdicht af. Perfect voor watergevoelige bouwmaterialen zoals gips- en gipskarton wanden en watervaste multiplex vloeren.

Let op: Foby+ Afdichtpasta kunt u alleen binnen toepassen.

Verwerking

Foby+ Afdichtpasta hecht op bijna alle steenachtige en houten ondergronden. De ondergrond moet schoon, droog en vrij van vet en stof zijn. Breng de pasta aan met de bijgeleverde kwast.

Bij hoekaansluitingen en scheuren, en rond afvoeren en leidingdoorvoeren brengt u Foby+ Afdichtband aan in de nog natte Foby+ Afdichtpasta. Het afdichtband moet geheel in de afdichtpasta komen te liggen. Bestrijk vervolgens het afdichtband weer met afdichtpasta zodat het band niet meer zichtbaar is.

Bij het betegelen van een watervast multiplex vloer smeert u de gehele vloer in met Foby+ Afdichtpasta voor een goede waterdichtheid. Laat de vloer 24 uur drogen, daarna kunt u het tegelwerk aanbrengen.

  • Vloertegels verlijmen met Foby+ Flexmortel. De lijm niet tot de ondergrond doorkammen!
  • Wanden betegelen met Foby+ Copyflex.
  • Het gehele tegelwerk voegen met Foby+ Univoeg
  • Hoeken afdichten met Foby+ Silicone NO

Gereedschap reinigen met water

Veiligheidsgegevens

Raadpleeg het veiligheidsinformatieblad.

Garantie en aansprakelijkheid

Eurovite Nederland BV garandeert dat haar product, binnen de houdbaarheidstijd, in overeenstemming is met de specificaties. De aansprakelijkheid zal nooit meer bedragen dan hetgeen bepaald is in onze leveringsvoorwaarden. In geen geval is Eurovite Nederland BV aansprakelijk voor enigerlei gevolgschade. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om door eigen testen vast te stellen of het product voor de toepassing geschikt is. Dit Foby+® kwaliteitsproduct is exclusief geproduceerd door Eurovite Nederland BV.

Technische gegevens

Verwerkingstemperatuur +5°C tot +35°C (ondergrond en omgevingstemperatuur). Optimale aanbrengtemperatuur is tussen +5°C en +25°C
Droogtijd 24 uur
Verbruik bij 12 m afdichtband 5kg
Verbruik bij 1 mm Ca. 1.5kg
Verbruik (1mm) bij 5kg 5-25m2
Houdbaarheid Minstens 12 maanden, mits ongeopend en droog bewaard. Na opening beperkt houdbaar
Verpakking Emmers met 5kg Foby+ Afdichtpasta, 12 meter Foby+ Afdichtband en een blokwitter

Bekijk ook:

Fobyplus voorbereiden Fobyplus lijmen Fobyplus afwerken Fobyplus lijmwijzer

Copyright 2006 - 2023 Foby+