Lijmen met Foby+

FAQ

Welke lijm en voeg moet ik bij welke toepassing gebruiken?

In onze Lijmwijzer vindt u per toepassing het beste product.

Welke lijm moet ik gebruiken bij vloerverwarming?

In onze Lijmwijzer ziet u in één oogopslag welke lijmen, mortels, primers en voegmiddelen u kunt gebruiken bij vloeren met vloerverwarming.

Welke tegellijm en voegmiddel moet ik gebruiken in vochtige ruimtes?

Voor vochtige ruimtes zoals badkamers hebben we verschillende voegmiddelen, afdichtpasta’s, tegellijmen en –mortels.

Welke tegellijm kan ik gebruiken bij vloertegels?

Gebruik voor tegelvloeren poederlijmen. Afhankelijk van het soort ondergrond en het te verlijmen materiaal – denk aan keramische tegels, natuursteen of mozaïek – vindt u de juiste tegellijm in onze Lijmwijzer.

Welke lijmen zijn geschikt om wandtegels te verlijmen?

Op vlakke wanden kunt u het beste een pastalijm gebruiken. Pasta’s zijn direct klaar voor gebruik; het restant is herbruikbaar. Poederlijmen kunt u voor zowel vloeren als wanden gebruiken, ook in dikkere lagen. Afhankelijk van de ruimte, het soort ondergrond en het te verlijmen materiaal vindt u de juiste tegellijm in onze Lijmwijzer.

Welke lijm is geschikt om mozaïek te verlijmen?

Gebruik voor mozaïektegels uitsluitend witte poederlijm.

Moet ik de ondergrond voorstrijken?

Vaak is het goed om voor te strijken. Voorstrijken maakt dat de ondergrond minder zuigt, waardoor u tegellijm langer kunt verwerken. Ook zorgt voorstrijken voor een betere hechting van tegellijm.

Hoe lang moet ik poederlijm mengen?

Om te zorgen dat alle stoffen optimaal oplossen in water mengt u minimaal vier minuten. De precieze aanwijzingen voor mengtijden vindt u op de verpakkingen van onze producten.

Welke kleur kan ik het beste gebruiken voor de voeg?

Dit is afhankelijk van uw smaak of de smaak van uw klant. Ons voegmiddel Foby+ Univoeg wordt geleverd in zeven kleuren: wit, zilvergrijs, grijs, donkergrijs, antraciet, bruin en zandbruin. Onze siliconenkit Foby+ Sillicone NO is er in vijf perfect aansluitende kleuren.

Is het Foby+ Levellingsysteem alleen geschikt voor gerectificeerde wand- en vloertegels?

Met het Foby+ Levellingsysteem krijgt uw tegelwerk een strakker oppervlak: op wand én vloer. Dat maakt het Levellingsysteem bij uitstek geschikt voor gerectificeerde wand- en vloertegels. Maar dat niet alleen: het Foby+ Levellingsysteem is ideaal voor de perfecte verwerking álle wand- en vloertegels.

Copyright 2006 - 2024 Foby+